Blue Hour

Na het succes van Agatha in 2020 werken MATZER Theaterproducties en Liliane Brakema opnieuw samen. Dit keer voor de voorstelling Blue Hour, geschreven door Jibbe Willems en gespeeld door Alejandra Theus.

 

Het is verbijsterend hoe fris het eind der tijden ruikt
hoe groen de ondergang is
het is of de klap de natuur heeft bewaard
blauw strekt zich naar alle kanten uit
we houden ons stil
in mij groeit onrust
een lichaam dat in beweging wil komen…

 

Een vrouw en haar pasgeboren baby banen zich een weg door een bijna verwoeste wereld. Het landschap om haar heen is doordrenkt met heuvels van diepblauw gruis. Vastberaden zet ze stappen, niet wetend welk pad ze precies bewandelt, maar vastbesloten om te blijven bewegen.

Om te overleven moet ze grote keuzes maken. Tussen verharden en kwetsbaar zijn. Tussen denken en voelen. Tussen zichzelf en de anderen. Tussen wat we ooit kenden en nieuw onbekend terrein. Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst?

In beweging, in het intuïtieve, in het lichamelijke en in het zintuiglijke lossen de schimmen uit haar oude leven op en maken plaats voor het nieuwe. Krachtig en hoopvol, leert zij op haar reis anders kijken en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf.

 

LILIANE BRAKEMA OVER BLUE HOUR

“Jibbe Willems en ik proberen woorden te geven aan de onbeschrijfelijke verantwoordelijkheid van een kind in deze wereld zetten. En de hoop die dat onvermijdelijk met zich meebrengt.” – Liliane Brakema (regisseur)

Blue hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. De voorstelling is geïnspireerd op het met een Pulitzer Prize bekroonde ‘The Road’ van Cormac McCarthy.

Blue hour is een muzikale voorstelling, gespeeld door de Vlaams-Colombiaanse actrice Alejandra Theus, bekend van voorstellingen als Revolutionary Road (Theater Rotterdam) en meerdere producties van Theater Artemis. De fysieke acteerstijl van regisseur Liliane Brakema — die eerder onder andere het succesvolle Isotopia regisseerde — vormt het spannende uitgangspunt voor de nieuwe tekst van deAuteursprijs winnende Jibbe Willems.

De pers over eerdere voorstellingen van MATZER en &Brakema

LILIANE BRAKEMA TOONT IN ISOTOPIA WEDEROM DAT ZIJ TOT DE BELANGRIJKSTE THEATERMAKERS VAN ONS LAND MAG WORDEN GEREKEND.

★★★★★ Trouw

Credits

Tekst: Jibbe Willems
Dramaturgie: 
Florian Hellwig
Regie assistent: 
Ryan van der Elst
Dans / beweging: 
Maria Ribas
lichtontwerp: 
Vinny Jones
Decorontwerp
: 
Django Walon
Techniek: 
Casper Vriens
Scenefoto’s
: 
Karin Jonkers